Services en Garanties

Het kan weleens voorkomen dat je bij het ontvangen van je product erachter komt dat er iets niet goed is gegaan, zoals transportschade, een incomplete levering of problemen met je product. Alvast onze excuses hiervoor. Maak je geen zorgen, wij  helpen je verder!

Er is een artikel geleverd met schade en/of problemen:

Ondanks onze zorgvuldige verpakking en verzending, kan het weleens voorkomen dat er een artikel geleverd word met een beschadiging en/of defect. Alvast onze excuses voor het ongemak.

Meld dit bij ons direct na ontvangst, stuur een bericht via de contactpagina of mail naar: info@livngart.com met vermelding van je bestel- of ordernummer. Voeg in de bijlage foto's toe waarop duidelijk te zien is wat de schade is, zodat wij het zo snel mogelijk voor je op kunnen lossen.

Binnen 24 uur zal je een reactie hebben van onze klantenservice om de klacht met je te bespreken. Wij zorgen altijd voor de best passende oplossing.

Ik heb mijn bestelling incompleet ontvangen:

Onze bestelling worden meermaals gecheckt voor deze worden verzonden, toch kan het weleens gebeuren dat een bestelling incompleet wordt bezorgd. Dit is natuurlijk erg vervelend, om er zeker van te zijn dat u de juiste producten zo snel mogelijk ontvangt raden wij aan om gelijk na ontvangst contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij de overige producten jouw kant opsturen en zijn we er zeker van dat deze zo snel mogelijk worden bezorgd.

Mijn product heeft schade opgelopen waar ik zelf niks aan kan doen, wat nu?

Wat vervelend dat je product schade heeft opgelopen, dit kan natuurlijk altijd. Vul dan onderstaand contact formulier in en vergeet hierbij niet uw ordernummer te vermelden. Zo zijn we er zeker van dat we alle nodige gegevens hebben en kunnen we u zo snel mogelijk persoonlijk verder helpen.